RSS
Publicerad 2017-10-26

Etableringar och Kina på Position Västdagen 2017

Etableringar, Kina, Norge och datacenter stod på programmet när Position Västdagen nyligen arrangerades för andra året i rad.

Ann Palmnäs, Position Väst, på scen tillsammans med Patrik Öhlund och Magnus Wikman från Node Pole. Foto: Morgan Ahlberg

Deltagarna på Position Västdagen fick lyssna till kinesiska investerare som gav en introduktion till kinesiska investeringar i Västsverige, samt Innovasjon Norge som föreläste på temat ”Vad gör att norska företag väljer att satsa i Sverige?”.

Vidare gjordes en smyglansering av Node Poles nya nationella databas, där investerare kan hitta mark och lokaler för att etablera datacenter i Sverige. Till mångas förvåning var flera av lägena som presenterades i den tidiga versionen lägen från Position Väst.

Det var en fullspäckad halvdag med seminarier och diskussioner som syftar till att stärka arbetet med att attrahera fler företag att etablera sig i de 17 kommunerna som ingår i Position Västsamarbetet. Över 70 tjänstemän och politiker från kommunerna var anmälda till dagen, vilket är en ökning med 40 procent från föregående år.

”Det här är ett mycket bra arrangemang och nästa år ska vi vara dubbelt så många”, säger Anneli Snobl, förbundsdirektör, Fyrbodals kommunalförbund.

Läs mer om Position Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad: 2017-10-26 Uppdaterad av: Morgan Ahlberg       

Postadress: Fyrbodals kommunalförbund, Box 305, 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2, (Riverside) Uddevalla
E-post: kansli@fyrbodal.se Telefon: 0522-44 08 20 Fax: 0522-145 54 Organisationsnummer: 14-222000-1776