RSS
Publicerad 2018-06-08

Jeanette Lämmel blir ny förbundsdirektör

Jeanette Lämmel blir ny förbundsdirektör för Fyrbodals kommunalförbund. Hon är i dag kommunchef i Åmåls kommun.

Jeanette Lämmel. Foto: Jan Andersson

Jeanette Lämmel. Foto: Jan Andersson

Jeanette Lämmel arbetar sedan 2013 som kommunchef i Åmåls kommun, en av Fyrbodals 14 medlemskommuner. Hon har tidigare arbetat bland annat som personalchef inom kommun och näringsliv.

- Inför mitt nya uppdrag känner jag mig förväntansfull. Min förhoppning och tro är att jag med min bakgrund – tillsammans med kommunalförbundets medarbetare och nätverk – kan driva förbundets utveckling enligt politikens förväntningar om att vara en stark och framgångsrik samarbetsorganisation för de 14 kommunerna. Tillsammans blir vi starka i gemensamma välfärds-, demokrati- och samhällsutvecklingsfrågor, säger Jeanette Lämmel.

Arbetet med att utse en ny förbundsdirektör har pågått under våren efter att tidigare förbundsdirektören Anneli Snobl utsågs till ny landstings- och regiondirektör i Värmland.

- Vi är mycket nöjda med att kunna presentera Jeanette Lämmel som ny förbundsdirektör. I henne har vi funnit en mycket bra kombination mellan de kvalifikationer vi sökte, nämligen erfarenhet av kvalificerat ledarskap och god kunskap om den kommunala sektorn, säger Martin Carling, ordförande för Fyrbodals kommunalförbund.

Jeanette Lämmel tillträder sin tjänst den 1 oktober 2018.

- Inledningsvis blir det fokus på att fullfölja de organisatoriska förändringar vi gjort inom förbundet samt att utveckla dialogen med våra medlemskommuner, säger Martin Carling.

Fyrbodals kommunalförbund är ett av fyra regionala kommunalförbund i Västra Götalands län. Förbundet är en sammanhållande länk mellan de 14 medlemskommunerna och ett stöd i arbetet med den gemensamma visionen om Det goda livet. Genom samverkan blir Fyrbodalområdet starkare och kan möta framtiden på ett bättre sätt.

Senast ändrad: 2018-06-08 Uppdaterad av: Morgan Ahlberg       

Postadress: Fyrbodals kommunalförbund, Box 305, 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2, (Riverside) Uddevalla
E-post: kansli@fyrbodal.se Telefon: 0522-44 08 20 Fax: 0522-145 54 Organisationsnummer: 14-222000-1776