RSS
Publicerad 2018-06-15

Kollo, utställningar och Attraktiva kommuner

I sommar pågår två spektakulära utomhusutställningar som medfinansieras av Fyrbodals kommunalförbund. Dessutom pågår kulturkollo på fyra olika platser i Fyrbodal. Och i höst blir det ett nytt seminarium på temat Attraktiva kommuner.

Båda utomhusutställningarna visar konstverk som utgår från sina specifika platser. Konstnärerna, både svenska och internationellt erkända namn, har fått i uppgift att skapa verk som står i direkt relation till den plats där de presenteras.

I Hunnebostrand pågår Uddenskulptur 2018, ’In situ’, fram till början av september.

Landet mitt emellan är en Land Art-utställning i kommunerna Munkedal, Färgelanda och Dals Ed. Längs en 15 mil lång sträcka finns konst på 17 platser.

Läs mer på www.uddenskulptur.selänk till annan webbplats och www.landetmittemellan.comlänk till annan webbplats

Attraktiva kommuner

Det årliga, välbesökta seminariet Attraktiva kommuner – verktyg för utveckling kommer att äga rum tisdag 13 november på Folkets Hus i Trollhättan. Planeringen är i full gång och dagen ska handla om beslutsfattande kring den offentliga miljön, med fokus på armlängds avstånd till politiken och hur medborgardialog kan användas på ett konstruktivt sätt. Mer information kommer i början av hösten.

Kulturkollo

Till helgen startar de första av sommarens efterlängtade kulturkollon i Fyrbodal. Det är många barn och unga som väntat på detta. Även kolloledarna är förväntansfulla.

- Kollona är toppen! De brukar vara mycket uppskattade av barnen och deras föräldrar, säger Johanna Abrahamsson på Cirkusexpressen, som varit med och arrangerat kollon många gånger genom åren.

Arrangörerna är erfarna kulturaktörer som är verksamma i vårt geografiska område. Under veckorna 25–26 genomförs sex stycken kollon av Gerlesborgsskolan, Cirkusexpressen, Danspoolen och Not Quite. Alla kollon avslutas med uppvisning eller vernissage.

- För många deltagare är kollona mycket betydelsefulla, säger Ida Svanberg, kulturstrateg på Fyrbodals kommunalförbund. De får både prova på nya kreativa saker och lära känna nya kompisar. Vi vet också att kommunerna har svårt att erbjuda denna typ av kulturaktiviteter på egen hand, men tillsammans får vi till det. Det känns kul.

Fyrbodals kulturkollon genomförs i samarbete mellan Fyrbodals kommunalförbund, kommunerna i Fyrbodal och Vi Unga (Studieförbundet Vuxenskolan).

Senast ändrad: 2018-06-15 Uppdaterad av: Morgan Ahlberg       

Postadress: Fyrbodals kommunalförbund, Box 305, 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2, (Riverside) Uddevalla
E-post: kansli@fyrbodal.se Telefon: 0522-44 08 20 Fax: 0522-145 54 Organisationsnummer: 14-222000-1776